Sunday, September 28, 2008

Wushu (Kungfu) door Ji Wu Dao

wu_gr.gifshu_gr.gif

De term Kungfu betekent letterlijk het meeste profijt verkregen door oefening, dus je kunt naast bewegen ook Kungfu hebben in koken, schrijven of bijvoorbeeld muziek maken. De Chinese krijgskunst wordt daarom door ons aangeduid met de traditionele Chinese term Wushu.

Bij Wushu werken we aan conditie, snelheid, kracht en balans. De lessen starten en eindigen met de groet van respect. Volgens de Chinese filosofie is respect voor jezelf en al wat leeft het fundament voor het levenspad. Mede daarom zijn de lessen Wushu ook zeer geschikt voor de jeugd, om zichzelf te leren uiten en beheersen.

Deze lessen worden gegeven in Vlissingen, door Anke van Hartevelt.

Er wordt les gegeven in de 42 vorm, de officiƫle wedstrijdvorm, en de wapenstijlen bo (stok), fan (waaier), dao (sabel) en yian (zwaard). De groepen bestaan uit maximaal 12 deelnemers, zodat er veel ruimte is voor persoonlijke aandacht.

Tijdens de lessen worden wapens van de school gebruikt. Daarnaast bestaat de mogelijkheid om een Wushu wapen aan te schaffen via de docent.

anke-rood-pak-venlo.jpg


FOTO: 42 vorm, GOUD ! EK Venlo 2014

Verder haalde ze ook weer ZILVER bij de klassieke wapenstijlen met de WAAIER…
*
*

Op het WK in Taiwan op 18 en 19 oktober 2014 BEHAALDE ZE BRONS VOOR DE SABELVORM EN WERD ZE 8e VAN DE WERELD BIJ DE 42 VORM!

*
*
Lessen Wushu: op donderdagavond door Anke, Vlissingen

Vorm training workshop van 2 uur voor lange stok, waaier en sabel mogelijk in Vlissingen en Biervliet op zaterdagochtend/ middag. Heb je interesse laat het weten………….!!
Verder geeft Anke lessen in de 42 wedstrijd vorm in Vlissingen.

emblem_gray_sm-wushu.gif