De jaaropleiding tot GuoLinQiGong docent , docent voor chronisch zieken en ouderen is weer afgesloten op 8-8-2020

Alle deelnemers zijn geslaagd met een prima puntenlijst!

Guo Lin Qi Gong: Werken aan je gezondheid op Chinese wijze, 

In vrijwel elke stad in China zijn organisaties die gebruik maken van de kracht van de, heel toegankelijke, Guo Lin Qi Gong loopjes.

Door meditatief wandelen én aandachtig ademhalen kunnen we onze lichaam- en geestkracht versterken met Qi Gong. Samen, in de vrije natuur. Het leveren van een eigen bijdrage versterkt zo de gezondheid.

Docent diploma Guo Lin.    Guanxi universiteit, Guilin China

Sinds 2010 ben ik docent aan deze opleiding geweest, van juni 2017-augustus 2020  voorzitter van de stichting GuoLinQiGong Nederland.

Door het opleiden van leraren wil de stichting het netwerk van docenten uitbreiden, zodat chronisch zieken in de eigen regio Guo Lin Qi Gong kunnen beoefenen.
Het lesprogramma van de jaaropleiding omvat naast de theorie over de werking van Qi Gong, alle basis oefeningen van Guo Lin Qi Gong: Warming-up en ontspanningsoefeningen- Voorbereidende en Afsluitende Qi Gong- Meditatieve Qi Gong loopoefeningen.

Meer informatie op        www. guolin.nl.

Aanmelden door je motivatie en ervaring met Taiji /Qigong te mailen naar :     stichtingguolin@gmail.com .

Je ontvangt dan de les data en een inschrijfformulier.

Qigong lessen leren geven aan chronisch zieken en ouderen

Opleidingsweek kan gepland worden in juli/ aug 2022.

Leer mensen optimaal werken aan gezondheid en langer mobiel blijven: Bijscholing voor taiji, qigong en yoga docenten en voor iedereen die al beweegt met ouderen. In Terneuzen, door Nell van Hartevelt

Het ouder worden brengt vaak gebreken met zich mee, André Aleman, hoogleraar neuropsychologie aan de RUG, Groningen schreef er al over: lichaamsbeweging en bewustzijn kan gelukkig veel bijdragen aan welzijn, daadkracht en het onderhouden van sociale contacten. Een gezonde geest in een gezond lichaam.

zit qigong

Eén keer in de week een reeks taiji en of qigong oefeningen doen kan al bijdragen aan het verlichten van een depressie. Het kan je energieniveau verhogen en zelfs je geheugen verbeteren. Ouderen en chronisch zieken lopen 6x meer kans op een depressie. Professor Helen Lavretsky deed onderzoek naar de voordelen van taiji en qigong voor deze doelgroep. Ze toonde een duidelijke daling van symptomen aan. Taiji en qigong heeft óók veel te brengen voor ouderen: nl. het bewust hanteren van de ademhaling én het bewust aan – en ontspannen van de spieren.

In deze weekcursus :

  1. Zittende en liggende qigong
  2. Het Qigong stokje, ook wel de Chih of Ruler genoemd
  3. Qigong met de bamboestok
  4. Voetstokoefeningen: het leven is onder je voeten

5 aaneengesloten ochtenden , 10.00-12.30  , op een locatie in de regio Middelburg- Terneuzen

Deelname kosten € 250,00 inclusief theorieboekje.

Dan kunnen we in een serie zaterdag workshops verder gaan met het aanleren van meer Qigong vormen voor kracht en balans.

Bij aansluitend volgen van de opleiding tot Aqua Taiji trainer, die in dezelfde week in de middaguren plaatsvind: kwantum korting, beide opleidingen € 480,00.  Aanmelden is al mogelijk.

Er wordt vertaald in het Duits en indien nodig ook in het Engels, zowel de theorie als de praktijklessen.

Aanmelden door je motivatie en ervaring te mailen naar info@altijdong.com

Meer info op www.altijdjong.com