Kinder Taiji opleiding

Opleiding tot Kinder Taiji Docent de OKTD:

Samen met mijn dochter Anke ga ik de schouders zetten onder de Nederlandse Opleiding tot Kinder Taiji Docent.
Kinderen zijn van nature leergierig. Maar hoe geef je ze Taiji les? Om te zorgen dat kinderen naast een uurtje bewegen ook de specifieke voordelen van Taiji ervaren is het belangrijk om aan te sluiten bij de leeftijdsgroep.

        

We maken onderscheid in drie leeftijdscategorieën: 4 tot 8 jaar, 8 tot 12 en de jeugd van 12 tot 18 jaar. we werken vanuit de verwondering van de eigenheid van elke persoon:

Het kind bestaat uit honderd. Het kind heeft honderd talen honderd handen, honderd gedachten honderd manieren van denken van spelen, van praten.

Honderd:  altijd honderd manieren van luisteren van verwonderen van liefhebben, honderd vreugdes om te  zingen en te begrijpen.

Honderd werelden om te ontdekken en om uit te vinden, honderd werelden om te dromen. Het kind heeft honderd talen (en nog honderd-honderd meer) . Maar ze stelen er negenennegentig: School en cultuur scheiden hoofd van lichaam.

Ze vertellen het kind te denken zonder handen, te doen zonder hoofd, te luisteren en niet te spreken, te begrijpen zonder vreugde. Alleen met Pasen en Kerstmis lief te hebben en zich te verwonderen.

Ze vertellen het kind: de wereld te ontdekken die er al is en van de honderd stelen ze er negenennegentig. Ze vertellen het kind: dat werk en spel werkelijkheid en fantasie wetenschap en verbeelding, hemel en aarde, verstand en droom, dingen zijn die niet samengaan. En daarmee vertellen ze het kind dat de honderd niet bestaan.

Maar het kind zegt: Echt wel. De honderd bestaan wél.

Laten we samen op zoek gaan naar die honderd en de jeugd leren weer te zijn.  En te leven vanuit hun basis….hun eigen kracht! 

 

De planning is om in 2022 van start te gaan bij voldoende aanmeldingen.
Voorafgaand zullen er introductie lessen gegeven worden.

De geplande data zullen we hier vermelden.

Het is een korte opleiding, 4 LESDAGEN, voor Taiji Qigong Wushu docenten die zich willen gaan toeleggen op het geven van lessen aan kinderen en jongeren.

Docent ervaring met Wushu- Taiji – Qigong is dus een vereiste.

Heb je interesse ?  Mail Anke: kindertaiji@jiwudao.nl.

Ken je iemand die geschikt zou zijn: geef deze informatie dan door!