Qigong voor chronisch zieken en ouderen

Opleidingsweek van 27-31 juli Terneuzen.

Leer mensen optimaal werken aan gezondheid en mobiel blijven.     

Bijscholing voor taiji, qigong en yoga docenten en voor iedereen die al beweegt met ouderen.                                             Door Nell van Hartevelt

Het ouder worden brengt vaak gebreken met zich mee. André Aleman, hoogleraar neuropsychologie aan de RUG, Groningen schreef er al over: lichaamsbeweging en bewustzijn kan gelukkig veel bijdragen aan welzijn, daadkracht en het onderhouden van sociale contacten. Een gezonde geest in een gezond lichaam.

zit qigong

Eén keer in de week een reeks taiji en of qigong oefeningen doen kan al bijdragen aan het verlichten van een depressie. Het kan je energieniveau verhogen en zelfs je geheugen verbeteren. Ouderen en chronisch zieken lopen 6x meer kans op een depressie. Professor Helen Lavretsky deed onderzoek naar de voordelen van taiji en qigong voor deze doelgroep. Ze toonde een duidelijke daling van symptomen aan. Taiji en qigong heeft óók veel te brengen voor ouderen: nl. het bewust hanteren van de ademhaling én het bewust aan – en ontspannen van de spieren.

In deze weekcursus :

  1. Zittende en liggende qigong
  2. Het Qigong stokje, ook wel de Chih of Ruler genoemd
  3. Qigong met de bamboestok
  4. Voetstokoefeningen: het leven is onder je voeten

27-31 juli 2020, 10.00-12.30  Healthcenter Bodyline Vliegende Vaart 1 4537DH Terneuzen.

Deelname kosten € 220,00 inclusief theorieboekje.

Bij aansluitend volgen van de opleiding tot Aqua Taiji trainer, die in dezelfde week in de middaguren plaatsvind: kwantum korting, beide opleidingen € 450,00.  Aanmelden is al mogelijk.

Er wordt vertaald in het Duits en indien nodig ook in het Engels, zowel de theorie als de praktijklessen.

Aanmelden door je motivatie en ervaring te mailen naar info@altijdong.com  

Meer info op www.altijdjong.com