Nell stelt zich voor

In augustus 2004 opende ik mijn studio in het mooie Zeeuwse Zoutelande.

Sindsdien verplaatste mijn werkveld steeds meer naar Zeeuws Vlaanderen.
Daarom verhuisden we in augustus 2011 naar Biervliet.

Als kind ben ik al veel met beweging bezig geweest, heb veel gedanst en dansexpressie lessen aan kinderen gegeven. In 1989 met Taiji in aanraking gekomen door Mieke Rep in Middelburg, en dat fascineerde me meteen…
Van haar leerde ik de basistechnieken van Taiji en Qigong en haar manier van les geven inspireerde me enorm. Deze technieken breidden zich door de jaren heen steeds verder uit tijdens de vele leerzame dagen bij Jos Horst en Thierry Allibert.

Van 2000 tot 2004 volgde ik mijn opleiding tot docent Chinese bewegingsleer aan de Bocam CNGO in Tilburg.  Een erkende HBO opleiding / door CPION) , daarna aangesloten bij de Stichting Bocam beroepsvereniging.

Van Xin Wen leerde ik tijdens de opleiding onder andere de stokvorm die ik meteen kon gaan inzetten bij de kindergroepen in Vlissingen en Burgh Haamstede.

 Sinds mijn diplomering ben ik aangesloten bij de Nederlandse stichting voor Taijiquan en Qigong. Ze verzorgen jaarlijks de STN dag met vele workshops, lezingen en de Nederlandse competitie in Qigong en Taiji. 

In 2018 behaalden 6 deelnemers aan mijn gevorderden Taiji groep hier een 3e prijs! Patrick-Ilse-Loeki-Vanessa-Martin en Jos. 

Na mijn eerste bijscholing in China in de zomer van 2004 heb ik me gespecialiseerd in Bewust Bewegen voor Ouderen; mijn oudste leerling in de les van het Sociaal Vitaal programma is momenteel 91 jaar!

In juni 2008 behaalde ik in Tilburg, bij Xin Wen, het certificaat voor de Wushu/Taiji waaier vorm.

Tijdens mijn 2e bezoek aan Guilin, China , in juli en augustus 2008 volgde ik een basiscursus Guo Lin Qi Gong. Een inmiddels beroemde scholing voor mensen met chronische aandoeningen. Verder behaalde ik, samen met Pierre en Anke,  in Guilin het certificaat voor de Taiji Dao, een sabelvorm van 32 bewegingen.

hier samen met en Anke en Pierre Liplijn tijdens de sabelvorm training in Guilin China zomer 2008

Tijdens mijn 3e bijscholing in China (2010) volgde ik een uitgebreide verdiepingscursus Guo Lin Qigong.

Diploma Guo Lin, Guilin China

Met een enthousiaste groep zetten we met de Chinese docente Wen Qin als hoofddocent, de docent opleiding in Nederland op. In Tilburg behaalde ik het Nederlandse docent certificaat in 2011.

In november 2017 startten we met het toenmalig bestuur van de Nederlandse stichting de vervolg docent opleiding  aan de Guo Lin academie van mevrouw Wang Li in Mechernich-Kommern, Duitsland.

In mijn lessen Taiji en Qigong is veel aandacht voor soepel en ontspannen bewegen, voor coördinatie en concentratie. We werken aan meer balans in lichaam en geest. Met Guo Lin Qi Gong versterken we ons zelf genezend vermogen, we werken aan gezonder ouder worden!

In 2015 behaalde ik een certificaat voor counseling/coaching, deze vaardigheden ondersteunen de beweeglessen.

Ook is er altijd tijd voor privélessen of 1 op 1 coaching, indien gewenst.